Halve finale 3e divisie in Reuver

7 maart 2009


Lisa Groeneveld naar turnfinale

Afgelopen zaterdag namen 3 turnsters van gymnastiekvereniging OKK deel aan de halve finale van de 3e divisie in het Limburgse Reuver. Lisa Groeneveld deed het daar het best. Met een 10e plaats wist ze zich in de finale te turnen. Veerle in ’t Veld en Jessy van Buren wisten de finale niet te bereiken.



Lisa GroeneveldPrima prestatie op brug
Lisa Groeneveld moest in de 1ste wedstrijd haar ½ finale turnen. Er deden 35 meisjes mee en er zouden 12 meisjes doorstromen.
Lisa startte op sprong en begon hier goed, met name bij de 2de sprong die met 8.75 werd beoordeeld. Daarna kwam de brug, waar met het inturnen nog wat dingen niet vlekkeloos verliepen. Met de wedstrijd zette zij een hele goede oefening neer die met 9.05 werd beloond (op één na hoogste cijfer). Als derde toestel volgde de balk. Ook hier zorgde het inturnen voor een zekere spanning, waardoor zij met de wedstrijdoefening eenmaal van de balk viel en ook wat slordigheidfoutjes had. Het cijfer bleef steken op 6.60. Het laatste onderdeel was de vloeroefening. Lisa liet een mooie oefening zien die met 8.25 werd beloond. Dat leverde een totaalscore van 32.65 op en een 10deplaats in het eindklassement. Daarmee verdiende ze voor het eerst een finaleplaats. De finale is op 16 mei in Deventer.

Brug ook bij pupillen II het best
Veerle in ’t Veld en Jessy van Buren moesten in de 2de wedstrijd van die dag hun ½ finale turnen. Er deden 32 meisjes mee en er zouden 18 meisjes doorstromen.
Jessy begon bij sprong. De overslag was niet zo erg gespannen en haar salto was ook niet optimaal. Gemiddeld: 8.375. Veerle had een goede overslag en ook haar salto was goed tot stand. Gemiddelde score: 8.825.
Bij brug was het Jessy die als beste uit de bus kwam. Haar uitstekende oefening leverde 9.25 op en een gedeelde eerste plaats op dit onderdeel! Veerle was juist bij dit onderdeel wat minder gespannen. Haar score eindigde op 8.25.
Bij balk waren beide turnsters veel te onzeker wat ten koste ging van de afwerking. Beide moesten ook nog eens dit toestel een keer verlaten wat hen een halve punt kostte. De scores waren dan ook niet al te hoog. Jessy 6.25 en Veerle 4.85.
Met alleen nog vloer te gaan stond Jessy op een 13e plaats en had dus nog kans op doorstroming naar de finale. Voor Veerle werd het een moeilijke opgave. Bij de vloeroefening eigenlijk hetzelfde beeld als bij balk; de beide meisjes turnden niet met overtuiging. De slordigheidjes werden dan ook door de jury streng bestraft en de cijfers bleven steken op 6.00 en 4.85. Hierdoor kwam de totaalscore voor Jessy uit op 29.875 (22e) en die voor Veerle op 26.775. Beide meisjes jammer genoeg niet door naar de finale.
Op 22 maart komen nog zeven turnsters voor OKK uit in de 2e en 3e divisie, maar dan in Volendam.


Uitslagenlijsten : Pupil I en Pupil II